top of page

Το αγοροσυνάχι δεν είναι σεξιστικό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να αποσύρει το διαφημιστικό σποτ με τον Λούλη προστατεύοντας μας έτσι από τις λέξεις. Οι φεμινίστριες προσβλήθηκαν και χαρακτήρισαν το σποτ "σεξιστικό" επειδή λένε παρουσιάζει τις γυναίκες ως χαζοβιόλες και αθώες που δεν ξέρουν τι κάνουν, και τους άντρες σαν σωτήρες που ήρθαν να τις σώσουν. Σε άλλα νέα στον πραγματικό κόσμο, και όχι στο μυαλό του φεμινιστικού παραληρήματος, το παρακάτω σποτάκι παίζει ανενόχλητα εδώ και τρία χρόνια, παρουσιάζοντας τον άντρα σαν έναν Γκούφι χαζοβιόλο και αθώο που χρειάζεται την γυναίκα σωτήρα για να τον σώσει από το "αγοροσυνάχι" του.


Επειδή όταν εφεύρουμε μέχρι και νέες λέξεις για να υποτιμήσουμε τον άντρα είναι απλά αστείο αλλά προς θεού εάν πιάσει κανείς τις γυναίκες στο στόμα του σε κάποια διαφήμιση, πρέπει να επέμβει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Επίσης η διαφήμιση της gillette που μας έλεγε πως όλοι οι άντρες είναι τοξικοί και τους παρουσίαζε ως κακοποιητικές καρικατούρες ήταν ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα και σε καμία περίπτωση σεξιστική.


Να μωρέ και εδώ σε μια ακόμα που ο άντρας φοβάται την γυναίκα του και αγοράζει κρυφά τυρί μην τον πάρει χαμπάρι και χα χα χα.


Ή εδώ ρε σεις που ο άντρας ξυπνάει το βράδυ και πάει κρυφά να φάει φέτα, τρομαγμένος από την γυναίκα του που δεν τον αφήνει και τον τρομάζει με τις φωνές της και βρε σεις καθόλου στερεότυπα και καθόλου σεξισμό δεν αναπαρήγαγε. Θα το έκανε μόνο εάν ένας άντρας έβαζε τις φωνές σε μια γυναίκα για να μην φάει και την τρόμαζε, έτσι δεν είναι;


Το άλλο που το να κοροϊδεύεις τον άντρα για τις λειψές του ερωτικές επιδόσεις το μάθατε που δεν είναι σεξιστικό αλλά πολύ πολύ αστείο;


Θα μπορούσα να βρω άλλες 20 σε 2 λεπτά. Αλλά καταλαβαίνουμε πλέον όλοι πως πάει το πράγμα.


67 views0 comments
bottom of page