top of page

Ο φεμινισμός ως κουνέλι στο καπέλο

Θυμάστε τον Μητσοτάκη που πριν λίγες ημέρες μας μίλαγε για την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών μόνο και για την ανισότητα που βιώνουν οι γυναίκες μόνο και για τον covid που απειλεί περισσότερο τις γυναίκες και όλη τέλος πάντων αυτή την ψευδή φεμινιστική ρητορική έτσι;

Βγήκε λοιπόν ο άνθρωπος προχθές, περιτριγύρισε τον εαυτό του με πολλές γυναίκες θύματα καρκίνου και με πολλές γυναίκες που βοηθούν αποκλειστικά και μόνο άλλες γυναίκες θύματα καρκίνου και ανακοίνωσε πως οι γυναίκες ηλικίας ηλικίας 49 και 50 ετών θα κάνουν δωρεάν εξέταση μαστογραφίας. Χειροκροτήματα από κάτω από τις γυναίκες που επιβίωσαν από τον καρκίνο, μεγάλη συγκίνηση και πολλά τα ευχαριστώ από τις γυναίκες που βοηθούν αποκλειστικά και μόνο άλλες γυναίκες θύματα καρκίνου, ευχαρίστησαν όλες οι γυναίκες τον Πρωθυπουργό που κάνει τόσα πολλά ώστε οι γυναίκες και μόνο να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν διάγνωση, βγάλανε τις φωτογραφίες τους και φύγανε.

Όπως λοιπόν ο φεμινισμός χρησιμοποιεί τους πολιτικούς για να καθιερώσει πολιτικές, νομοθεσίες και πρακτικές που εξυπηρετούν το φεμινιστικό δόγμα, έτσι ακριβώς και οι πολιτικοί χρησιμοποιούν το φεμινιστικό αφήγημα ως εργαλείο για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Και αυτό επειδή στην προκειμένη η δωρεάν εξέταση για μαστογραφία για τις γυναίκες υπάρχει στην Ελλάδα από το 2018 και μάλιστα όχι μόνο για τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 αλλά για τις γυναίκες ηλικίας 40-50 και μικρότερες ακόμα εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Επί της ουσίας δηλαδή η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ένα υπέροχο επικοινωνιακό τρικ με βασικό εργαλείο την αποκλειστική λατρεία για τις γυναίκες που έχει καλλιεργήσει εδώ και δεκαετίες ο φεμινισμός. Αυτό είναι ένα απλό ταχυδακτυλουργικό κόλπο παραπλάνησης όπου ταχυδακτυλουργός τραβάει την προσοχή του κοινού με κάτι πολύ διακριτικό ώστε το κοινό να μην προσέξει πως κάνει το πραγματικό του μαγικό κόλπο. Φυσικά καμία κουβέντα δεν έγινε για τους άντρες που υποφέρουν από καρκίνο και που πεθαίνουν σε αριθμούς πολύ μεγαλύτερους από αυτούς των γυναικών.

Το φεκ του 2018 μπορεί να αναφέρει πως οι άντρες άνω των 50 μπορούν να κάνουν για παράδειγμα δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά αυτό δεν καλύπτει φυσικά το απαραίτητο ηλικιακό φάσμα τους, και το βασικότερο δεν έχουν από πουθενά καμία απολύτως ενημέρωση για το θέμα αυτό και φυσικά κανέναν φορέα που να τους συμπαραστέκεται πρακτικά αλλά και ψυχολογικά με δωρεάν παροχές όπως έχουν οι γυναίκες. Οι άντρες είναι 60% περισσότερο πιθανό να νοσήσουν από καρκίνο και 70% πιθανότερο να πεθάνουν από αυτόν από ότι οι γυναίκες. Σχεδόν σε όλα τα είδη καρκίνου ο αριθμός των θανάτων των αντρών είναι παραπάνω από διπλάσιος από όσο των γυναικών. Ακόμα και στις περιπτώσεις καρκίνου του στήθους οι άντρες είναι πολύ περισσότερο πιθανό να πεθάνουν από αυτόν από ότι οι γυναίκες. Τέλος περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από καρκίνο του προστάτη από ότι γυναίκες από καρκίνο του μαστού.

Τίποτα φυσικά από όλα αυτά δεν έχει σημασία μιας και είναι γνωστό πως οι κοινωνίες και οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται ποτέ για τους άντρες θύματα και χρησιμοποιούν όπως είδαμε το φεμινιστικό αφήγημα για να τελέσουν ταχυδακτυλουργικά κόλπα που βάλλουν τα κεκτημένα των γυναικών, με τις ευλογίες φυσικά των ίδιων των γυναικών που χαμογελαστές δημιουργούν προσχεδιασμένες εντυπώσεις.


87 views1 comment
bottom of page