top of page

50 "καρέκλες" αποκεφαλίστηκαν μας ενημερώνουν τα ΜΜΕ

Από το 2018 ισλαμιστές τρομοκράτες έχουν γίνει ενεργοί στην Μοζαμβίκη. Τα τελευταία αυτά χρόνια χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρακτικές με την Boko Haram δολοφονούν διαμελίζοντας άντρες και αγόρια ή απαγάγουν αγόρια για τον στρατό τους. 50 άντρες και αγόρια αποκεφαλίστηκαν προχθές φέρνοντας τον απολογισμό στους 2000 τα τελευταία χρόνια.

Η ιστορία των ασύλληπτα φριχτών δολοφονιών αντρών και αγοριών από την Boko Haram επαναλαμβάνεται και φυσικά η παγκόσμια γνώμη αδιαφορεί μιας και τα θύματα δεν είναι γυναίκες. Για άλλη μια φορά βέβαια το μαρτύριο των αντρών και των αγοριών καθίσταται αόρατο μιας και τα ΜΜΕ κάνουν αναφορά σε “άτομα” ή “ανθρώπους” όσον αφορά τις δολοφονίες ενώ για εστιάζει όπως πάντα στο φύλο μόνο όταν κάποιο θύμα είναι γυναίκα. Για παράδειγμα το BBC στον τίτλο του για το θέμα γράφει “Στρατιωτικοί Ισλαμιστές αποκεφαλίζουν παραπάνω από 50 στην Μοζαμβίκη”. Παραπάνω από 50. Σκέτο. Λες και μιλάνε για καρέκλες ξέρω γω. Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε πως αποκεφαλίστηκαν “50 άνθρωποι” και πιο κάτω πως “κάποιες γυναίκες απήχθησαν”. Σε όλη αυτή την τραγωδία του τρόμου τα ΜΜΕ εστιάζουν μόνο στο μαρτύριο των γυναικών.

Και σε άλλα όμως ΜΜΕ οι αναφορές είναι απλά σε “άτομα” ή “ανθρώπους” ενώ τα θύματα είναι αποκλειστικά άντρες και αγόρια. Προς τιμήν τους το ελληνικό newsit κάνει αναφορά στο φύλο των θυμάτων σε μια σπάνια πρωτιά. Ίσως κάποιος συντάκτης εκεί να διαβάζει την σελίδα. Μπράβο σας παιδιά. Ανάλογα από το 2014 η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram έχει δολοφονήσει χιλιάδες αγόρια και άντρες και έχει απαγάγει πάνω από 12.000 αγόρια για να τα κάνει στρατιώτες. Πάνω από 12.000. Μαντέψτε πότε κινητοποιήθηκε η παγκόσμια κοινότητα. Σωστά μαντέψατε. Όταν η Boko Haram απήγαγε 276 κορίτσια. Ένα τεράστιο κίνημα το #bringbackourGirls δημιουργήθηκε και υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο της Αμερικής, την τηλεόραση, γνωστούς ηθοποιούς, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς. Δημόσια αποστροφή, οργή, πρωτοσέλιδα, συμμετοχή ηγετών εθνών, διάσημων προσωπικοτήτων των τεχνών και της επιστήμης, ειδικά στρατιωτικά προγράμματα, ειδικά προγράμματα αποκατάστασης των θυμάτων, άπειρες συζητήσεις σε πάνελς, κυβερνητικές αναφορές, επείγοντα μέτρα και ειλικρινές ενδιαφέρον από άντρες και από γυναίκες. Για τα κορίτσια. Για τους άντρες και τα αγόρια ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως κινητοποίηση. Το μεγαλείο του αντρικού προνομίου.



107 views0 comments
bottom of page