top of page

Επιστήμη

Updated: Jun 22, 2020

Οι μιγάδες, η φεμινιστική ομάδα που στο παρελθόν μας χάρισε ώρες γέλιου αλλά και ανατριχίλας με τις σκοταδιστικές της απόψεις ξαναχτυπά. Ναι μιλάμε για την ίδια ομάδα που είχε εξισώσει την βρεφοκτονία με την έκτρωση. Που μας εξηγούσε δηλαδή πως επειδή ζούμε σε πατριαρχία οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να σκοτώνουν τα βρέφη τους και πως ρε παιδί μου αυτό είναι μια μορφή έκτρωσης και τίποτα παραπάνω.


Ενημερώνοντας μας λοιπόν σε τοίχο πως πρέπει να δίνουμε κλωτσιές στους γιατρούς στους δρόμους, αποφάσισαν να γράψουν ένα ακόμα παραλήρημα για να αιτιολογήσουν την στάση τους.


Τι γίνεται λοιπόν σε αυτό το κείμενο;

  • Παραλληλισμός του φεμινιστικού αγώνα με τον Α παγκόσμιο πόλεμο.

  • Μια θεωρία συνωμοσίας του καπιταλισμού για τον κορωνοιό.

  • Περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας για το μένουμε στο σπίτι, δεν μιλάμε για κριτική που θα ήταν ευπρόσδεκτη αλλά για θεωρίες συνωμοσίας, ψέματα και φυσικά αφόρητη γκρίνια.

  • Περισσότερη θεωρία συνωμοσίας για το πως η επιστήμη πάει χέρι χέρι με τα εθνικά συμφέροντα και όχι ας πούμε με τον καπιταλισμό.

  • Επίσημη θέση ότι η επιστήμη συνάδει με την ταξική και έμφυλη καταπίεση.

  • Τέλος στις αναφορές μας εξηγούν πως “αντηχούν έντονα στο παρόν, αν διαβαστούν με οξυδέρκεια υπό το βάρος της τωρινής συγκυρίας. Αν δηλαδή διαβαστούν από τη σκοπιά του πώς η επιστήμη από τα γεννοφάσκια της βρίσκεται στην υπηρεσία του κεφαλαίου και πώς η ιστορία της εξέλιξης της επιστήμης είναι μια κοινωνική και ταξικά εμπόλεμη διαδικασία”. Σου εξηγούν δηλαδή πως εάν δεν συμφωνείς με τις ανοησίες αυτές τότε δεν είσαι οξυδερκής, και πως επίσης πρέπει να διαβαστούν μεροληπτικά, “από την σκοπιά του”.

Με λίγα λόγια έχουμε ένα μάτσο χαζές, επικίνδυνες χαζές, φεμινίστριες, περισσότερο χαζές από τις υπόλοιπες φεμινίστριες που για άλλη μια φορά αναπροσδιορίζουν την πραγματικότητα και μας εξηγούν πως τα στοιχεία και η απόδειξη δεν είναι ο δρόμος για την αναζήτηση της αλήθειας. Και πως μόνο οι θεωρίες τους είναι.


Με λίγα λόγια ένα ακόμα θρησκευτικό δόγμα από τα πολλά που ιστορικά πολέμησαν την επιστήμη στο όνομα των δοξασιών τους.


Μέσα στο πλαίσιο του “πιστέψτε τις γυναίκες” και του “τα στοιχεία δεν μας αφορούν” ο φεμινισμός συνεχίζει να έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με την επιστήμη, την ορθή δηλαδή ανάγνωση της πραγματικότητας. Η επιστήμη είναι εχθρός του φεμινισμού. Όπως εξάλλου ήταν σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα. Φυσικά για να κάνει το ψέμα του πιστευτό ο φεμινισμός συχνά χρησιμοποιεί επιστημονικά πονήματα που συνάδουν με τις αστείες θεωρίες του όπως για παράδειγμα μεροληπτικές στατιστικές και “εκτιμήσεις ειδικών”. Η επιστήμη βάση του φεμινισμού είναι σύμμαχος μόνο όταν συμφωνεί με το δόγμα του. Έχουν γραφτεί επίσημες επιστημονικές εκθέσεις για το πως ο φεμινισμός συχνά στέκεται εμπόδιο στην επιστημονική αναζήτηση για αλήθεια όταν αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πατριαρχικό διήγημα. Σε μία από αυτές αναλύονται σε βάθος οι μέθοδοι με τις οποίες το κάνει.

  • Απόκρυψη στοιχείων.

  • Αποφυγή αναζήτησης στοιχείων που δεν είναι συμβατά με την θεωρεία της Πατριαρχίας.

  • Αναφορές μόνο σε έρευνες που δείχνουν άντρες ως θύτες.

  • Αναφορές σε έρευνες ότι υποστηρίζουν τις φεμινιστικές θεωρίες όταν στην πραγματικότητα δεν τις υποστηρίζουν.

  • Δημιουργώντας “στοιχεία” βάση των παραπομπών.

  • Παρεμποδίζοντας την έκδοση άρθρων και ερευνών και παρεμποδίζοντας έρευνες οι οποίες μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με την ιδέα της επικράτησης της αντρικής βίας στα πλαίσια της ενδοοικογενειακή βίας.

  • Παρενοχλώντας, απειλώντας και τιμωρώντας ερευνητές που φέρνουν στο φως στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με την φεμινιστική ιδεολογία.

Η έχθρα του φεμινισμού για την επιστήμη στηρίζεται στην έχθρα του για την αλήθεια. Οι προσωρινές μικρές συνθήκες ειρήνης που μπορεί να έχει με συγκεκριμένους κλάδους στοχεύουν απλά σε περισσότερη προπαγάνδα και λογοκρισία της αλήθειας.


Στο μήνυμα τους στον τοίχο οι μιγάδες μας προτρέπουν να κλωτσάμε τους γιατρούς στον δρόμο. Τους γιατρούς. Όχι τις γιατρούς. Φαντάζομαι η δικαιολογία “είναι γιατρός” δεν θα αρκούσε στις μιγάδες για να αιτιολογήσει τις κλωτσιές που θα έδινε κάποιος σε μια γυναίκα στους δρόμους. Όπως εξάλλου και σε όλο το φάσμα του δόγματος τους, ακόμα και στην στάση προς την επιστήμη, ο φεμινισμός έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά για το ποιοι θα τρώνε το ξύλο στην κοινωνία ισότητας που ονειρεύεται.



127 views0 comments
bottom of page