top of page

Γυναίκες βιάστριες

Updated: Jun 22, 2020

Αυτή είναι μια λίστα από 24 δασκάλες που βίασαν μαθητές τους, στην συντριπτική πλειοψηφία ανήλικους, στην Αμερική το 2019. Μόνο Δασκάλες. Και μόνο το 2019. Καθημερινές γυναίκες. Μητέρες, αδερφές, φίλες, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Η γυναίκα ως θύτης σεξουαλικών εγκλημάτων είναι κάτι σχετικά πολύ πρόσφατο στην κοινωνική συνείδηση. Μέχρι πολύ πρόσφατα η ενήλικη γυναίκα που κάνει σεξ με ανήλικα αγόρια γιορτάζονταν στις Δυτικές κοινωνίες. Γνωστές βραβευμένες ταινίες έχουν αυτή την θεματική και το Ms Robinson είναι εντυπωμένο στα μυαλά μας ως ένα αθώο ταξίδι στην ενηλικίωση με την βοήθεια της ώριμης γυναίκας. Και μπορεί να είναι και έτσι. Όχι όμως όταν αφορά κορίτσια. Όταν οι ρόλοι είναι αντεστραμμένοι τότε η Δυτική κοινωνία φώναζε πάντα βιασμός. Φυσικά οι 24 αυτές περιπτώσεις δεν θα ακουστούν πουθενά, δεν θα πάρουν τεράστιες διαστάσεις και μεθοδικά θα αποσιωπηθούν από τις φεμινίστριες απλά επειδή δεν ταιριάζει με το πατριαρχικό τους ιδεολόγημα.


Το 2012 συντάχθηκε μια έκθεση στην Αμερική τα στοιχειά της οποίας διασταυρώθηκαν με όλες τους επίσημους κρατικούς φορείς για την σεξουαλική κακοποίηση. Έγινε μια αναθεώρηση του νόμου που δεν κάνει αναφορά αποκλειστικά σε γυναίκες ή σε διείσδυση όσον αφορά τον βιασμό. Βάση αυτής της αναθεώρησης λοιπόν και μετά από μια 12μηνη έρευνα του NISVS (National Intimate Partner and Sexual Violence Survey), οι αριθμοί έδειξαν πως ο αριθμός των γυναικών που βιάστηκαν (1.270.000) είναι σχεδόν ίδιος με τον αριθμό τον αντρών που “εξαναγκάστηκαν να διεισδύσουν” (1.267.000). Και οι γυναίκες και οι άντρες βίωσαν μη επιθυμητή σεξουαλική επαφή με τις γυναικείες αναφορές των περιστατικών να είναι πιο συχνές από ότι των αντρών.


Η απεικόνιση λοιπόν των αντρών θυμάτων ως “άσχετη” και “μικρή ποσοστιαία” δεν είναι απλά λάθος αλλά ουσιαστικά καλλιεργεί την κουλτούρα του βιασμού εφόσον βοηθά στον στιγματισμό των θυμάτων μιας εμπειρίας που μπορεί να είναι τραυματική και για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες. Την κουλτούρα βιασμού δηλαδή που ακόμα και σήμερα ο φεμινισμός προασπίζεται παρουσιάζοντας μεροληπτικά μόνο τα στοιχεία που αφορούν τις γυναίκες θύματα και προσπαθώντας ενεργά να καλλιεργήσουν (πετυχημένα καθώς φαίνεται) πως η γυναίκα δεν μπορεί να είναι ποτέ θύτης και μόνο θύμα. Πάμε όμως στο ζουμί.


Chelsie Leroy: χρονών έκανε επαναλαμβανόμενα σεξ με ανήλικο μαθητή της στο σχολείο που δούλευε.


Rochelle Lee Cressman: έκανε σεξ για πάνω από 10 φορές με ανήλικους μαθητές δημοτικού και κατηγορείται για 42 ακόμα σεξουαλικά αδικήματα.


Allyssa Gustafson: εργάζονταν σε σχολείο για παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, έκανε επαναλαμβανόμενα σεξ με ανήλικο μαθητή της. Γνώριζε την μητέρα του μαθητή.


Fiona Viotti: Παντρεμένη η οποία έκανε σεξ με μαθητές της 6 χρόνια ακόμα πριν ακόμα παντρευτεί και κατά την διάρκεια του γάμου της. Επέλεγε μαθητές άνω των 18 για να μην κατηγορηθεί για παιδοφιλία, τους έστελνε βίντεο με τις σεξουαλικές της περιπτύξεις και έκανε σεξ με πάνω από 10 μαθητές της.


Kirstie None Rosa: έκανε σεξ με μαθητές της στο σχολείο και στο σπίτι τους αφότου τους έδινε ελαφριά ναρκωτικά.


Megan Parris: έκανε επαναλαμβανόμενα σεξ με ανήλικο μαθητή της, ήταν συνεχώς μαζί και στο κινητό του βρέθηκαν σωρό μηνύματα στα οποία του εξομολογούσε την αγάπη της.


Stacy Loren Cabral: Μια μητέρα την προσέλαβε για να κάνει ιδιαίτερα στον γιό της και βρήκε μηνύματα της με γυμνές φωτογραφίες της που είχε στείλει στο κινητό του. Όταν της ζήτησε τα ρέστα αυτή της υποσχέθηκε πως θα παραιτηθεί και δεν θα επικοινωνήσει μαζί του ξανά. Φυσικά η μητέρα την άφησε επειδή οι γυναίκες δεν είναι και τίποτα άντρες βιαστές, και μια εβδομάδα μετά βρήκε τον γιο της στο κρεβάτι μαζί της και στο κινητό του 95 μηνύματα της και 20 βίντεο πορνό.


Susan Weddle: έκανε σεξ εκατοντάδες φορές με τον γιο της κολλητής της τον οποίο πηγαινοέφερνε στην προπόνηση του.


Kelsie Rochelle Koepke: έστελνε βίντεο που την έδειχναν να αυνανίζεται σε μαθητές της. Στην αστυνομία εξήγησε πως το έκανε για να κάθονται ήρεμα στην τάξη.


Meaghann Wells: σχολικός σύμβουλος εκτός από δασκάλα, έστελνε μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο στους μαθητές της, έκανε σεξ μαζί τους και κουβαλούσε πάντα στην τσάντα της ένα όπλο.


Cayla Pusey: Γυμνάστρια σε σχολείο, έκανε σεξ με ανήλικο μαθητή της και προσέγγισε μάλιστα την μητέρα του παιδιού για να της ζητήσει τις ευλογίες της ώστε να συνάψει σχέση με τον γιο της. Όχι επειδή ήταν χαζή αλλά επειδή η κοινωνία φρόντισε να της μάθει ότι αυτή δεν μπορεί να είναι θύτης σεξουαλικών εγκλημάτων.


Edna Mabel Longoria: έκανε σεξ με ανήλικο μαθητή της. Το FBI βρήκε σωματικά υγρά της παντού μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.


Kassandra Moore: σαγήνευσε με μηνύματα και έκανε σεξ με ανήλικο μαθητή της ζητώντας από μια άλλη δασκάλα να την καλύψει και από έναν άλλον μαθητή πως να σβήσει τα μηνύματα που είχε στείλει στο κινητό του μαθητή της.


Laura Ramos: έκανε σεξ με δυο μαθητές της. Εξήγησε στην αστυνομία ότι ο άντρας της δεν της καθόταν και πως έπρεπε κάπως να κάνει σεξ.


Apryl Patterson: Αγόραζε αλκοόλ για μαθητή της, το πήγαινε σπίτι του και έκανε σεξ μαζί του. Τιμωρήθηκε με άδεια χωρίς αποδοχών και η αστυνομία της είπε να μείνει μακρυά από το παιδί. Και επειδή η βιαστής είσαι εσύ η Apryl προσπάθησε να έρθει ξανά σε επαφή με το παιδί τον ίδιο μήνα που είχε ανακηρυχτεί Δασκάλα του Μήνα.


Jeanna Wesson: Έκανε σεξ με μαθητή της αφότου του έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της.


Elizabeth Harbert: Την ώρα που ο άντρας δούλευε στο ορυχείο της περιοχής, σε μια από τις πιο επικίνδυνες δουλειές στον κόσμο, η Elizabeth έφερνε ένα μαθητή της στο σπίτι και έκανε σεξ μαζί του. Στην πορεία έπεισε τον άντρα της να αφήσει το αγόρι να της κάνει παιδιά. Έκανε τέσσερα παιδιά μαζί με το ανήλικο αγόρι. Όταν το αγόρι προσπάθησε να βγει ραντεβού με μια κοπέλα της ηλικίας του του εξήγησε πως είναι 70% το κορίτσι του και 30% η μαμά του. Φυσικά εάν κάπου σε όλο αυτό ο άντρας της έσπαγε και την πλάκωνε στο ξύλο θα ήταν το γνωστό αρσενικό κακοποιητικό τέρας.


Sarah Joy Guazzo: H Sarah δικάστηκε επειδή πάνω σε μια σχολική εξάσκηση για βόμβα πλησίασε έναν ανήλικο μαθητή της και του ψιθύρισε εάν έχει ποτέ του σκεφτεί να κάνει σεξ με μια δασκάλα και τον οδήγησε σε ένα δωμάτιο όπου έκαναν σεξ. Στο δικαστήριο παραπονέθηκε πως ο άντρας της δεν της έκανε σεξ και πως τον μαθητή της τον αγάπησε. Ο δικηγόρος της εξήγησε ότι ο μαθητής της ήταν αυτός που την εκμεταλλεύτηκε και όχι το αντίστροφο. Αθωώθηκε μέσα σε 15 λεπτά.


Anitra Lahiri: κατηγορήθηκε για πέσιμο σε ανήλικο μαθητή της αφότου του είχε στείλει πορνογραφικό υλικό.


Desiree Christina Cartin Rodriguez: Στο κινητό της βρέθηκαν βίντεο με αυτήν να κάνει σεξ με ανήλικο μαθητή της.


Elisia Panepinto: διατηρούσε ερωτική σχέση με ανήλικο μαθητή της αν και δεν αποδείχτηκε εάν εντέλει υπήρχε σεξουαλική σχέση αναμεταξύ τους.


Alyssa Tungul: έκανε σεξ με ανήλικο μαθητή της.


Elizabeth Wilcek: έκανε σεξ με μαθητές της.


Επαναλαμβάνω λοιπόν πως αυτές οι περιπτώσεις είναι μόνο για το 2019 και μόνο για δασκάλες. Μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο ακριβώς γίνεται εκεί έξω με τους άντρες και τα αγόρια να είναι αποδεδειγμένα λιγότερο πιθανό να αναφέρουν σεξουαλική κακοποίηση τους μιας και η κοινωνία τους έχει εκπαιδεύσει πως μια γυναίκα δεν μπορεί να τους κακοποιήσει. Η βιαστής λοιπόν των παιδιών αυτών δεν είναι απλά η δασκάλα του. Η βιαστής είναι αυτή που ενεργά υπερασπίζεται την λογική πως αυτά δεν συμβαίνουν, πως είναι σπάνια και πως η γυναίκα έχει πάντα έναν καλό λόγο όταν εγκληματεί επειδή ποτέ της δεν φταίει αυτή. Στις περιπτώσεις αυτές και σε όσες ακόμα δεν έρχονται στο φως εξαιτίας ανόητων ιδεολογημάτων η βιαστής είσαι εσύ.


203 views0 comments
bottom of page